2015. december 10., csütörtök

HalloweenBeszámoló a Halloween - programról
Intézményünkben november 2-6 között az eredetileg pogány-kelta hagyományt felidéző Halloween - napokat szerveztünk. Ennek keretében november 5-én, a reggeli sorakozónál iskolánk tanulói a 7. osztályosok előadásában meghallgatták a töklámpás történetét, illusztrálásképpen különlegesen kifaragott töklámpásokat láthattak a kivetítőn.  Még aznap délután a napközi keretében minden osztály kifaragta a másnapi kiállításra a „tökeit”.
November 6-án reggel az iskolai sorakozónál a hetedikesek előadták a Halloween kialakulásának történetét és felelevenítették a különböző országok ezzel kapcsolatos jelenlegi szokásait is. Közben a kivetítőn érdekes, ötletes jelmezeket láthattunk. Az előző nap elkészített töklámpásokat kiállítottuk az iskola aulájában. 13:00 órakor elkezdődött a jelmezes felvonulás, melynek nagy sikere volt. Utána a zsűri értékelte a produkciókat, - jelmezeket és tököket is - . Mind a két versenyt a 7. osztály nyerte!
A programok közben majszolgathattuk a sült tököket és a Szülői Tanács által a büfében árult finomságokat is. A nagysikerű program táncházzal zárult.
Dr. Albertné Vancsura Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése